Ellabo // Početna stranica

KOŠARICA
  • vrste artikala: 0
  • 0,00 kn

Anketa

Jeste pregledali katalog SPECTRO dekorativne rasvjete?

Magic kabelske police OBO BETTERMANN20.03.2014 // NOVOSTI

 

 

 

Kod nove generacije kabelskih polica sve važne komponente sustava opremljene su integriranom Magic® spojnicom. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji proizvodnje, sustav je vrlo fleksibilan i postavlja nove standarde za sigurnu i jednostavnu montažu koja štedi vrijeme i novac. Zbog svojih brojnih prednosti, nova generacija OBO kabelskih polica je nakon ulaska na tržište bila nominirana za nagradu Steel Innovations 2012. 

 

 

 Kabelska polica MKS-Magic® s integriranom Magic spojnicom

 

Jednostavno utaknite - uglavite - gotovo. Za mnoge instalatere bezvijčani način spajanja kabelskih polica, razvijen od strane OBO Bettermanna sastavni je dio njihove radne prakse. OBO je dodatno razvio ovaj sustav. Nova generacija kabelskih polica je prvi put potpuno opremljena s patentiranom Magic spojnicom. Svi sastavni elementi sada su utični, što omogućuje još bržu i jednostavniju montažu. Potpuno novi proizvodni procesi nudi i mnogo drugih poboljšanja, kao što su npr. značajno povećana nosivost kabelskih polica. Sustav je već sada u potpunosti ispitan i odobren u skladu s nacionalnim i međunarodnim standardima. Od novog proizvodnog procesa i okoliš ima koristi.

Još otporniji modernim laserskim zavarivanjem 
Novi sustav kabelskih polica je u svojoj primjeni siguran, robustan i ekonomičan. To je omogućeno Duo Plus proizvodnim procesom kojeg je OBO licencirao ekskluzivno za sustav nosača kabela. Najmodernija oprema za proizvodnju, uključujući lasersku tehnologiju zavarivanja, osnova su za najvišu kvalitetu proizvoda. Kompleksna 3D struktura kanala i promjena sastava materijala u području laserskog spoja postižu do sada nepostignute vrijednosti opterećenja.


 
Kompleksna 3D struktura dobivena Duo Plus proizvodnim procesom

 

 Perforirane kabelske police su propusne i omogućavaju optimalno prozračivanje kabela. Također, ispitivanja na udarce i korozivnosti dokazuju neograničene sposobnosti primjene kabelskih polica. Kabelske police od širine 200 mm prikladne su i za sigurnu instalaciju ispod protupožarnih uređaja (sprinklera) sukladno zahtjevima Udruge osiguravatelja (VDS), što im omogućuje nova struktura osnove kanala.

 

 

Vodopropusnost i optimalno prozračivanje kabela

 

 

Cjelovit utični sustav s integriranom Magic® spojnicom
Od T-elemenata pa sve do kutova, sve važne komponente novog sustava kabelskih polica opremljene su patentiranim Magic® spojnicama te se mogu jednostavno utaknuti i spojiti. Klik zvuk upućuje na jaku mehaničku vezu. Na taj način, bezvijčane integrirane spojnice osiguravaju vrlo opteretivi spoj, jednostavan rad i uštedu vremena potrebnog za montažu, pogotovo kada se radi iznad glave i na velikim visinama. Osim toga, sukladno normi osigurana je električna provodljivosti i izjednačenje potencijala. Još jedna prednost je da su opružni elementi integrirane spojnice sastavni dio komponente i ne mogu se izgubiti.

U slučaju rezanja police rješenje je nova varijabilna Magic® spojnica. Spojnica omogućuje siguran spoj izrezanih kabelskih polica bez dodatnih komponenti. Spojnica se jednostavno postavi u dvije police te pričvrsti posebnim opružnim elementima - bez obzira dali su police ravno ili koso odrezane.
 
 
 

 

Utični sastavni elementi s integriranim Magic® spojnicama i varijabilnom Magic® spojnicom

 

 

Tehnologija i okoliš: Na svim semaforima je zeleno 
Nove OBO kabelske police testirane su prema međunarodnoj normi IEC 61537 i imaju VDE ispitni znak. Također  i okoliš ima koristi od inovativnog Duo Plus proizvodnog procesa. Ekološka ravnoteža cijele obitelji proizvoda znatno je poboljšana. Za godišnju proizvodnju dva milijuna metara Magic kabelskih polica ispusti se otprilike oko 2.600 tona CO2 manje nego kod standardnog procesa. To bi u voznim kilometrima jednog osobnog automobila , odgovaralo smanjenju emisije od 15 milijuna kilometara ili 375 krugova oko zemlje.

Program kabelske police za srednja i veća opterećenja
OBO sa svojom inovacijom prvi puta omogućuje spajanje kabelskih polica za srednja i veća opterećenja bez vijaka. Program obuhvaća:
 
  • MKS-Magic ® - sustav kabelskih polica za srednja opterećenja
  • SKS-Magic ® - sustav kabelskih polica za veća opterećenja
  • IKS-Magic ® - instalacijski sustav kabelskih polica
  • MKSU-Magic - sustav kabelskih polica za srednja opterećenja, neperforirani
  • SKSU-Magic - sustav kabelskih polica za veća opterećenja, neperforirani

Vezani dokumenti

Kontakti

Zoran Radić - Odgovorni voditelj asortimana

Zoran RadićOdgovorni voditelj asortimana

  • Tel.: +385 (0)1 6611 113
  • E-mail:: zoran.radic@ellabo.hr

Pošaljite upit

Katalog RASVJETE Ellabo - novo Webshop elektromaterijala ELLABO CONECTO osigurači, fidovke, fenomati, grijalice Katalog ELEKTROPLASTIKE ELLABO
WSpay™ - Web Studio payment gateway American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover
American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa