Ellabo // Početna stranica

KOŠARICA
  • vrste artikala: 0
  • 0,00 kn

Anketa

Jeste pregledali katalog SPECTRO dekorativne rasvjete?

DEVI sustav električnog grijanja - ne dozvolite da vas iznenadi snijeg i led02.11.2015 // NOVOSTI

DEVI je najveći europski proizvođač opreme za električno podno grijanje, a spada u grupaciju Danfoss. Poslovna filozofija je usmjerena na razvijanje električnih grijačih rješenja koja jasno podržavaju :
  • povećanu udobnost svakodnevnog života
  • veću pouzdanost
  • bolji dizajn
  • poboljšane radne troškove
 
 
Kompletna rješenja

DEVI proizvodi širok izbor provjerenih i testiranih rješenja grijačih kabela – sve od tankih sustava grijačih mrežica namijenjenih renoviranju do kompletnih grijačih sustava za sobno grijanje u privatnim stanovima (sobama, kupaonama, hodnicima) kao i u uredima i industrijskim zgradama.
DEVI također isporučuje rješenja za otapanje snijega i leda. Naši kablovi i termostati održavaju sigurnima prometne površine, utovarne rampe i krovne konstrukcije (oluke, žlijebove).
Mi osiguravamo sustave za zaštitu od smrzavanja cijevi i oluka i grijemo tlo u staklenicima ili čak ispod nogomentih igrališta.

Opće informacije

DEVI sustavi za podno grijanje sastoje se od Devifl ex™ grijaćih kablova ili Devimat™ grijačih mrežica, Devireg™ termostata i pribora za postavljanje.
Sistem se može povezati u mrežu korištenjem devicom mrežnih rešenja.

Optimalna udobnost

Sva toplina ide prema gore! Ova jednostavna činjenica objašnjava zašto sustav podnog grijanja osigurava ugodniju toplinu od alternativnog sustava s radijatorima. Sustav radijatora isijava toplinu prema gore, do visine glave, koja dalje ide do stropa da bi se vratila dolje kao hladno strujanje oko nogu.
DEVI sustavi, s druge strane, osiguravaju ugodnu toplinu oko nogu, tijela i glave. Budući da stvara vrlo blago strujanje zraka prema gore, količina
čestica prašine koje se kreću znatno je smanjena, što je vrlo važno za osobe koje pate od alergija i astme.

Minimalna potrošnja energije

Zahvaljujući raspodjeli topline od poda i preciznom sustavu kontrole temperature pomoću Devireg™ termostata, prosječna sobna temperatura može se smanjiti za 1 – 2 ۫۫C u usporedbi s tradicionalnim grijanjem putem radijatora, a da pritom ne utječe na razinu toplinske udobnosti. To omogućuje smanjenje gubitka energije i do 10-20%, što je i ekonomično i ekološki ispravno. Za razliku od radijatora, instalirano podno grijanje osigurava veću plohu grijanja sa nižom površinskom temperaturom i ujednačeno isijavanje topline u čitavoj prostoriji.

Fleksibilan sustav

DEVI sustavi podnog grijanja osiguravaju ugodnu sobnu temperaturu u kući, uredu, sportskoj dvorani ili bilo gdje drugdje gdje je potrebna ugodna toplina. 
DEVI podno grijanje može se instalirati u sve vrste podova, bilo da su betonski, drveni ili renovirani.

Nevidljiv izvor topline

DEVI sustav grijanja je nevidljiv. Budući da je sustav grijanja sakriven u podu, daje nove uzbudljive mogućnosti uređenja i unutarnjeg dizajna. Problem iskorištenosti prostora i neatraktivnih radijatora više ne postoji.

Velika trajnost, bez održavanja

DEVI sustav za podno grijanje ima dugi vijek trajanja. Praktično govoreći, može se računati da DEVI grijači kabeli i grijače mrežice traju isto koliko i kuća u kojoj su postavljeni – i nije potrebno nikakvo održavanje!

DEVI grijači kabeli i mrežice imaju 10-godišnju garanciju

Devifl ex™ i Devimat™ imaju 10-godišnju garanciju. Devireg™™ termostati imaju očekivani vijek trajanja koji odražava njihovu razinu tehničkog razvoja u vrijeme postavljanja. Devireg™™ termostati imaju 2-godišnju garanciju.

PRIMJERI DEVI GRIJANJA

1. Direktno grijanje u betonskim podovima


Direktni sustavi grijanja zahtijevaju instaliranu snagu i do 150W/m2 i grijači kabeli su smješteni blizu površine poda. Obično su grijači kabeli ili mrežice smješteni u donjem dijelu betonskog sloja max. debljine 5 cm.
Direktni sustav grijanja može se postaviti ili kao osnovni ili kao dodatni sustav grijanja. Kao osnovni, on je jedini sustav grijanja u prostoriji. Kao dodatni, on prati drugi sustav u prostoriji, npr. radijatore.
Osnovni sustav grijanja napravljen je tako da pokrije ukupni gubitak topline i osigura potpuno grijanje dok je dodatni dizajniran da osigura topao i ugodan pod.

2. Akumulacijsko grijanje betonskim podovima

DEVI akumulacijsko grijanje dizajnirano je za korištenje u podnim konstrukcijama kuća, uredskih prostorija i tvornica gdje postoji mogućnost korištenja električne energije u vrijeme niže tarife.
Grijači kabeli zalijevaju se debelim slojem betona ( 7-15cm ) koji akumulira toplinu stvorenu tijekom razdoblja niže tarife.

3. Grijanje renoviranih i tankih podova


DEVI je dizajnirao specijalni sustav za renoviranje kuća gdje visina poda treba biti mala. Primjena Devimat™ zahtijeva visinu od otprilike 12mm, uključujući
i površinu poda. Sustav se može postavljati na postojeće pločice, drvene ili betonske podove.
Tipična područja primjene su kuhinje i kupaonice, ali se sustav grijanja može koristiti i bilo gdje u kući prilikom renoviranja.

4. Grijanje u drvenim podovima

DEVI sustav grijanja moguće je postaviti u sve vrste drvenih podova ukoliko se poštuju upute za postavljanje.
Elektronički termostati Devireg™ 550 ili 540, pomoću kojih se može ograničiti temperatura poda, omogućuju da temperatura podne konstrukcije uvijek odgovara razini tolerancije koju preporuča proizvođač podne obloge.

5. Otapanje snijega i leda


DEVI sustav za otapanje snijega i leda sastoji se od Devifl ex™ ili Devi-iceguard™ grijači kabela ili Devimat™™ grijačih mrežica, Devireg™ termostata i pribora za postavljanje.DEVI sustav može se primjeniti na krovnim konstrukcijama i na zemlji.

6. Primjene na tlu


Najčešće primjene Devi sustava za otapanje snijega i leda na tlu su parkirališta, prilazi, nogostupi, vanjske stepenice, utovarne rampe i mostovi.

7. Primjene na krovuDEVI sustav za krov i krovne oluke može se postavljati na bilo kojoj vrsti krovne konstrukcije gdje je potrebno spriječiti skupljanje otopljene vode u olucima i smanjuje oštećenja konstrukcije izazvana ledom. Sustav treba postaviti duž ruba krova ili na mjestima gdje postoji rizik stvaranja snijega i leda. U olucima se nastanak štete spriječava učinkovitom i slobodnom drenažom otopljene vode, što osigurava zadovoljavajuće funkcioniranje sustava.

8. Grijanje travnatih površina

S Devifl ex™ grijačim kabelima postavljenim na nogometnim igralištima i golf terenima može se grijati tlo i rast trave može početi u rano proljeće. Tako će površina biti spremna 2 mjeseca ranije nego obično. Štoviše, sezona se može produžiti u jesen, jer se razdoblje prestanka rasta trave može produžiti grijanjem korijenja.

Za sve stručne savjete i izradu cjelovitih inteligentnih projektnih rješenja na raspolaganju Vam stoje eksperti tvrtke ELLABO i cjelokupni DEVI asortiman.

Kontakti

Dražen Pajas - Voditelj prodajnog tima | Odgovorni voditelja asortimana

Dražen PajasVoditelj prodajnog tima | Odgovorni voditelja asortimana

  • Tel.: +385 (0)1 6611 159
  • E-mail:: drazen.pajas@ellabo.hr

Pošaljite upit

Webshop elektromaterijala ELLABO
WSpay™ - Web Studio payment gateway American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover
American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa